Pohár Dr. Tyrše pro domácí

13.09.2020 08:55

V sobotu 12.9.2020, 5 dní před narozeninami zakladatele Sokola Dr. Miroslava Tyrše, uspořádala naše tělocvičná jednota volejbalový turnaj smíšených družstev O pohár Dr. Miroslava Tyrše.

Na antukové kurty našeho areálu se sjelo 9 družstev z celé republiky. Není bez zajímavosti, že nejmladší hráčce bylo 12let a nejstaršímu hráči přes 70!

Při slavnostním zahájení účastníky přivítal za organizační team akce Tyršův Děčín emeritní profesof matematiky Mgr. Josef Herclík držitel plakety za celoživotní přínos volejbalu. Bratr Váňa pak sportovce seznámil s pravidly turnaje a neopoměl připomenout význam Dr. Tyrše pro Českou tělovýchovu a Národní obrození. Přítomné na závěr pozdravil i jednatel naší TJ, bratr Pavel Šteker. Slavnostní zahájení bylo zakončeno zpěvem národní hymny a poctou státní vlajce České republiky a sokolskému praporu. 

Družstva byla rozlosována do dvou skupin po 4 respektive 5-ti družstvech. Ve skupinách se hrálo systémem každý s každým, na dva hrané sety. Vítězové skupin se pak utkali o Pohár Dr. Tyrše. Bojovalo se rovněž o třetí příčku. Skupinu "Rieger" vyhrálo domácí družstvo s názvem Ze sobotky na nedělku před teamem Dnes je Marie. Skupinu "Fügner" ovládlo ústecké družstvo KVZR před  českolipským Jabar Teamem.

Ve finále hraném na dva vítězné sety se tak utkali "Ze sobotky na nedělku" proti KVZR, kteří byli favority turnaje a po celý den podávali výborný výkon. Finálové utkání bylo pravým vyvrcholením turnaje, když se štěstěna přelévala z jedné strany na druhou a utkání  tak dospělo za stavu 1:1 do tiebreaku. Zkracený set lépe začali domácí a vypracovali si rozhodující náskok. KVZR propadli nervozitě a i přes hlasitou podporu svého publika už vývoj finále nedokázali zvrátit.

Vítězem Turnaje O Pohár Dr. Miroslava Tyrše se tak stalo domácí družstvo Ze sobotky na nedělku.

V utkání o třetí místo pak porazil Jabar team, rovněž v tiebreaku družstvo Dnes je Marie.

Celkové pořadí Turnaje:

1. Ze sobotky na nedělku

2. KVZR

3. Jabar Team

4. Dnes je Marie

5. TJ Česká Kamenice

6. Sokol DC"A"

7. Sokol Jalůvčí

8. Sokol DC"B"

9. Sokol Pražský

Poděkování patří všem účastníkům turnaje za vytvoření příjemné sportovní a přátelské atmosféry.  Pochvalu si zaslouží všechna naše družstva za dobrou reprezentaci naší TJ. 

 Zvláštní dík pak patří bratru Štekerovi za dobrovolnickou obsluhu buffetu.